blogy logo
login PRIHLÁS SA
BLOG hansolo
ČLÁNKY
GALÉRIE
DISKUSIE
SLEDOVAŤ BLOG
Vitajte na mojom blogu
HanSolo



REZ
pridal HanSolo 30.3. 2006 o 1:57

Nie nebudem tu písať o žiadnych čokoládovych rezoch, ale o super rýchlej strielačke REZ na Dreamcast. Tuto hru som hral pred rokom na PS2 a nikdy by ma nenapadlo, že táto hra vyšla najskôr na Dreamcast, a bez žiadnych výrazných zmien.

Hru z dosť divným názvom REZ vyrobila firma Sega's United Game Artists, a tato hra nemá len divný názov, ale ma aj svoj vlastný audiovizuálny štýl.

Vo svete REZ cestujete ako hacker, ktorý sa snaží zničiť v počítačovej sieti vírus, vo veľmi zaujímavej grafike....aj keď na prvý pohľad veľmi jednoduchej grafike ale zdanie klame. Hneď po krátkom intre zvolím v menu play. Takže ideme pekne na to z ostra. Hneď na začiatku mate prístupnú len prvú časť takže sa lognete sa do siete a už idete. V hre vyzeráte ako chlapík, ktorý je celý hranatý, ale nie na dlho. Ako postupne cestovaním v sieti ničíte vírus, tak zbierate modré predmety, ktoré vám pribúdajú v ľavom ukazovateli a keď ukazovateľ nadobudne požadovaný počet, tak sa vaša postava zmení, o level vyššie a mate rýchlejšie palebne možnosti. Tak isto je to keď vás nejaký vírus zasiahne tak klesnete o level nižšie a ak ste hranatý chlapík, tak z vás ostaté len pekná guľa z trojuholníkov, ale ak vás ešte raz zasiahnu ste game over. Celkom vašu postavu môžete vylepšiť až na level 6. Cestou ešte zbierate červené predmety, ktoré sa volajú Overdrive veľmi dobre poslúži keď už nebudete vedieť kde je sever, ktorý sú naši....a už bude tiecť do topánok tak je najvyšší čas použiť overdrive, ktoré bude ničiť všetko čo je na obrazovke niekoľko sekúnd.

V každej časti je 10 levelov a pri prechode do dalšieho levelu musíte trafiť password protector, je to taká krabica a potom keď do nej ešte niekoľko krát trafíte tak z každej streli sa vytvorí jeden svetelný lúč a potom sa to celé roztočí a vy prejdete do ďalšieho levelu. Je to veľmi efektné, a pokiaľ to neuvidíte tak neuveríte. A pri prechode do ďalšieho levelu vám začne joypad pekelné triasť ak mate vibration pack, a zapnutú toto funkciu a poviem vám, že to boli riadne prusery najmä keď som zašiel na wc na malú a mal som sa problém s trasúcimi sa rukami trafiť. Našťastie som nie žiadny lamer, tak že to vždy dopadlo v poriadku. Kto nechce mať rozklepane ruky tak nech si funkciu vibration radšej vypne. V hre ovládate zameriavač...vyzerá dosť veľký, že som si myslel že to bude preto aby si zahrali aj ty čo dobre nevidia na obrazovku, ale po chvíli mi došlo prečo je tak veľký.

Keď stlačíte tlačidlo na joypade pre paľbu a nepriateľský objekt je zameraný tak ste ho ešte nezostrelili, postava vystreli laser až vtedy keď tlačidlo pustite. Nie nemyslite si, že nie je možne držať tlačidlo ak by bolo viacej nepriateľských objektov na tak keď držíte tlačidlo a všetky zameriavačom označíte a potom pustite všetky objekty budú okamžite zničené laserom. Ale nemôžete držať tlačidlo dlho, pretože môžete označiť iba osem nepriateľských objektov, a ukáže sa v kurzore MAX. a rýchlejšie je keď stláčate, aspoň mne sa podarilo rýchlejšie ničiť nepriateľov. Vždy keď stlačíte tlačidlo a označíte ozve sa taký ťukajúci zvuk, ktorý k hudbe dotvára perfektnú atmosféru.

Hudba v hre je veľmi dobrá a určite by z nej by bol skvelý soundtrack. Grafika vyzerá tak perfektne, každá časť je niečím inšpirovaná a vyzerajú veľmi odlišne, ale najkrajší je piata posledná časť, tam sú prechodí medzi krásnym modrým morom z delfínmi, ktoré sa zmení na 3d kostry ako v 3D štúdiu a to všetko plynulé, a super rýchlo. V celej hre je 5 časti po 10 levelov a posledné dve časti sú už dosť náročné pri ktorých sa trocha zapotíte. Síce nie je problém prejsť 10 levelov za par minúť, ale dosť veľké problémy vám budú robiť bossovia, lebo niečo také ste ešte určite nevideli každý jeden boss vyzerá úplne inak a každý sa ničí iným spôsobom.

Ešte v hre okrem možnosti play, mate možnosti traveling si môžete zvoliť z častí, ktoré mate odomknuté bez toho aby ste boli zničený vírusom ale nemôžete pokračovať po prejdení časti.

Všetky časti sa vám odomknú keď hru prejdete. V menu ešte nájdete položku how to play kde sa naučíte ako správne hrať REZ. Túto hru vám všetkým doporučujem si zohnať, kúpiť požičať, lebo určite tak jednoduchú a tak dobre spravenú hru nenájdete aj keď ma malú nevýhodu, že je veľmi krátka, ale to veľmi nevadí, lebo táto hra bude vždy bude pre každého niečím výnimočná.



Hodnotenie: 9/10
Žáner: Arkáda
Hardwarové požiadavky: DREAMCAST, PS2
Výrobca: UGA
Distributor: Sega



Prístupov 6281
Kvalita článku
hlasov 0

PRÍSPEVKY
SLEDOVAŤ
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Prihláste sa, alebo použite facebook login facebook login
ĎALŠIE ČLÁNKY V BLOGU
XBOX 360
[ 21.9.2008] (príspevkov 1)
XBOX
[ 21.9.2008] (príspevkov 2)
Skies of Arcadia
[ 30.3.2006] (príspevkov 2)
SEGA Marine Fishing
[ 30.3.2006] (príspevkov 0)
Tokyo Bus Guide
[ 30.3.2006] (príspevkov 1)
REZ
[ 30.3.2006] (príspevkov 1)
SCUD RACE(SUPER GT) - 1997
[ 30.3.2006] (príspevkov 0)