blogy logo
login PRIHLÁS SA
BLOG hansolo
ČLÁNKY
GALÉRIE
DISKUSIE
SLEDOVAŤ BLOG
Vitajte na mojom blogu
HanSolo



SEGA Marine Fishing
pridal HanSolo 30.3. 2006 o 2:01

Ako chytiť rybu na dreamcast?
v SEGA MARINE FISHING je to možne.

Sedím doma zrazu zvoní mobil.... zodvihnem a na druhom konci sa ozve kolega: "už si v práci?" pýta sa... ja mu odpovedám: "som na rybách" on na to: "ty rybárčiš?" a ja na to: "no jasne sedím pred TV a v ruke držím udicu..." on na to smiech... ale pritom to bola skutočnosť. Ako je to možné?
Jednoducho hral som totiž SEGA MARINE FISHING na dreamcaste a na miesto štandartného ovládača, som použil udicu, s ktorou sa táto hra oveľa ťažšie, a hlavne zaujímavejšie ala automat.... už len hádzať do mašiny peniaze.  Takže hneď po spustený, a po 3d intre, a stlačený tlačidla štart sa zobrazí menu v ktorom mate tieto ponuky ARCADE, ORIGINAL, NETWORK, štandard OPTION, SAVE a LOAD. Zvolil som hneď na začiatok ARCADE mód. Hneď po zvolený ARCADE ma privítal chlapík Haloa a ešte zabil svoje meno MASALA....no podarene ja som ho rozumel že maslo.

Tento chlapík ma sprevádzal celou hrou, ale ideme ďalej ponúkol mi na výber tri rôzne teritória na lovenie CORAL REEF, SHALOW, THE OFFING. Zvolil som OFFING a už vidím pohupujúcu sa návnadu a pod ňou nápis NOW LOADING..... už som chcel hrešiť že to bude zase dlho nahrávať večnosť a ešte som ani poriadne nezahrešil....... a už sa mi na obrazovke behalo že musím nahrať 3000 bodov aby som postúpil ďalej a ryby za ktoré dostanem koľko bodov. Ešte som si obzrel kde to vlastne idem chytať ryby z Masalovej lode a hore vidím, že mi beží čas okolo dvoch minút....tak šup šup som zvolil návnadu a hodil do mora. Návnada ostala na hladine, tak som začal pomaly ťahať návnadu k sebe ale dotiahol som návnadu až k lodi a nič, tak som zvolil inú návnadu. Hodil som návnadu do mora a táto keď som začal priťahovať návnadu sa začala ponárať pod hladinu a bolo to niečo užasne...potom som začal pohybovať analog.klobucikom na udici tým som ovládal smer udice, fungovalo to asi tak, že som trochu pritiahol na navijaku a potom som ešte trhol udicou a návnada pekne zaclapkala.... a udica sa mi zrazu zatriasla a už som videl ako sa ryba chytá na návnadu.... na obrazovku vybehol veľký nápis HOOK UP..... a v tom šoku som nevedel čo teraz..... tak som začal priťahovať pomocou navijaku a nápis HOOK UP sa zo zeleného, začal viacej zafarbovať až na červeno.... už som si myslel že je to koniec..... ale hneď na to sa dole na obrazovke ukázal ukazovateľ ako silno ťahám rybu z vody..... keď bol veľmi vľavo tak sa zafarbil do svetlo modra to znamenalo, že slabo ťahám a keď bol veľmi v pravo, že veľmi rýchlo, a že sa môže silon pretrhnúť.... takže som začal pekne pomaličky ťahať rybu z vody a snažil sa to udržať tak niekde v strede, alebo čo najbližšie do pravá a na obrazovke

.....ale to som nevedel, že ta ryba bude taká potvora a začne skákať z vody, a keby ste to videli....v pohybe no jednoducho niečo účastné. Potom som si všimol, že Masala mi radi, že mam trhnúť udicou do pravá tak som to spravil, potom do ľavá, hore....ale ryba ešte stále je podľa ukazovateľa dobrých 20 metrov od lode, ale vďaka týmto pohybom udice sa mi začína rybu rychlejsie priťahovať k lodi. Ryba už pred loďou kladie veľký odpor udica vibruje a umelý prút, ktorý je pripevnený na udici, sa začína ohýnať....ale nevzdávam to a rybu som nakoniec dostal na loď. Masalovi som musel pomôcť, taká veľká ryba to bola....potom sme ju obaja zodvihli ukázala sa hmotnosť okolo 120Kg....a ešte som nafasoval nejaké body....a ukázal mi koľko ešte treba no bolo mi treba ešte niečo viac ako polovica a ja som mal už len minutú.


Bohužiaľ sa mi nepodarilo už nič chytiť, a bol som pekne nahnevaný, že som mal dve minúty. Tak som pozrel do OPTION a jejda nadstavil som na štyri minúty (to bolo najviac). Vrátil som sa do ARCADE....a do hodiny som to prešiel....ešte mi pribudlo jedno prostredie kde môžem chytať ryby...super.... ale myslel som si že toto je koniec, a že to už nemá žiaden zmysel hrať....tak som si išiel pozrieť mód ORIGINAL, a myslel som si, že tam už toho veľa nebude a bude to o ničom....ale keď som začal hrať ORIGINAL mód tak som veľmi rýchlo zmenil názor v tomto móde sú tri položky Mini Games, Aquarium, Free Fishing.  Mini Games je akýsi tréning...napr. takýchto činnosti: nahadzujete návnadu na balóny ktoré plávajú po hladine, trénujete vyťahovanie rýb, alebo manipuláciu z návnadami atď.

V položke Aquarium si vybavujete akvarko a je naozaj veľké a máte tam veľa objektov, ktoré vyhrávate.....a ako ich vyhrávate......je pekné namáhavé, ale aspoň dôvod túto hru hrať.....ako budete hrať mini games tak Vám umožni hrať o nejaký počet objektov napr.10 a v položke Free Fishing si ich musíte chytiť, to znamená, že za každú rybu dostanete jeden objekt, a keď chcete dostať tých 10 musíte chytiť 10 rýb. A ak si myslite, že to zvládnete do týždňa tak ste na omyle....ja som to hral skoro týždeň a ešte teraz nemám všetky veci v akvarku. Samozrejme ešte sú rôzne bonusove predmety ako nové návnady, udice, navijaky, a ešte iná kopa rybárskeho náčinia. Ešte môžete vyhrať nejaké hudobne bonusy, aby po čase nemusela liezť na nervy hudba..... lebo je automatová a nie je zlá, len škoda, že ju nie je možne v menu vypnúť, a počúvať zvuk navijaku.....ale nevadí pretože môžete získať ako bonus novú hudbu rôznych štýlov napr. JAZZ, SOUL, TECHNO.

A ako táto hra vlastné vyzerá......podľa mňa až dosť neuveriteľne ryby vyzerajú ako žive, voda ako naozajstná dokonca je aj tak špinavá a na morskom dne nájdete od potopenej pirátskej lode, cez vojenské lietadlo až po ponorky a potápačov.......hudba je automatová a nie je zlá, len škoda, že ju nie je možne v menu vypnúť, a počúvať zvuk navijaku.....ale nevadí pretože môžete získať ako bonus novú hudbu rôznych štýlov napr. JAZZ, SOUL, TECHNO.

Bohužiaľ možnosť NETWORK som nemal možnosť vyskúšať, v ktorej bola možnosť si zahrať COMPETION, ale i vďaka ARCADE a ORIGINÁL módu som sa pekne vybláznil....a teraz ma už nerušte, lebo mi odplašíte ryby.



Hodnotenie: 8/10
Žáner: simulátor
Hardwarové požiadavky: DREAMCAST, MADDOG ROD (UDICA)
Výrobca: Sega
Distributor: Sega



Prístupov 6374
Kvalita článku
hlasov 0

PRÍSPEVKY
SLEDUJETE
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Prihláste sa, alebo použite facebook login facebook login
ĎALŠIE ČLÁNKY V BLOGU
XBOX 360
[ 21.9.2008] (príspevkov 1)
XBOX
[ 21.9.2008] (príspevkov 2)
Skies of Arcadia
[ 30.3.2006] (príspevkov 2)
SEGA Marine Fishing
[ 30.3.2006] (príspevkov 0)
Tokyo Bus Guide
[ 30.3.2006] (príspevkov 1)
REZ
[ 30.3.2006] (príspevkov 1)
SCUD RACE(SUPER GT) - 1997
[ 30.3.2006] (príspevkov 0)