blogy logo
login PRIHLÁS SA
BLOG hansolo
ČLÁNKY
GALÉRIE
DISKUSIE
SLEDOVAŤ BLOG
Vitajte na mojom blogu
HanSolo



Skies of Arcadia
pridal HanSolo 30.3. 2006 o 2:03

Hneď na začiatku sa priznám že pokiaľ môžem tak RPG nehrám....nebaví ma to behať z nejakou postavou sem a tam biť všetko čo ani nevidím, a ešte keď sú súboje na ťahy.

Počas jedného večera som počul od chlapov v krčme, že najlepšie RPG aké hrali na dreamcaste je SKIES OF ARCADIA. Povaľovalo sa to u mňa niekde doma, aj keď mam dosť veľa iných dobrých hier.....a ako som prišiel domov trošku naliaty tak som to našiel a odhodlal sa skúsiť túto hru tak som to hodil do dreamcastu.

Hneď sa pustila nejaká animácia, všeličo možné v nej....po tom sa my objavilo menu, ktoré nemalo veľa možností hneď na začiatok, nová hra alebo pokračovanie......takže som zapol nová hra.....ďalšia animácia, ako nejaká malá lodička letí s nejakou princeznou medzi obláčikmi a jejda to bude rozprávka myslím ale za ňou si frčí nejaká riadna loď s kopou diel. Hneď ma napadlo, že ta lodička s princezničkou asi dolietala. Už som nervózni nedá sa animácia zrušiť, nejaký chlapi niečo kecajú a to sa musí odťuknúť, to je na draka. Takže štukám, štukám, kopa titulkov, kdeže nahovorene to nie je, ale nevadí. Chlap na konci povie že nech to napália do malej lodičky s princeznou z lodičky sa začne dymiť a pomaly sa približovať k tej obrovskej lodi s kopou diel....chlapík zase niečo kecá v tom nejaký rachot nechápavo sa spýta na nás útočia.

Tak to som zvedavý čo teraz sa ukáže za loď alebo čo to bude za čudo. Hehe priletela nejaká drevená lietajúca plachetnica. Čože? No dobre chlapík s menom VYSE a lupom cez oko, skočí na tu opancierovanú loď s kopou diel nejaký pokec a boj. A na ťahy. No dobre pozerám nechápavo čože to mám robiť...zvolím útok...zo párkrát to na štukám chlapi pádnu....chlapík ma radosť, o chvíľu na to pribehne jeho kamarátka AIKA Tak a teraz s chlapom pobehujem po lodi, a počas bojov sa ukáže aj AIKA, takže ako to býva zvykom v takýchto klasických RPG. Vedľa mňa je truhla šťuknem otvory sa našiel som nejaký krištáľ....dobre poďme ďalej otvorím zopár dverí a potom tam zase kecám s tým zlým chlápkom, nikde nikoho a zrazu boj...tak dobre odšťukám, bežím za chlapíkom, a dojdem za nim do nejakého hangáru v lodi z ktorého chce ujsť. Tak som si myslel že ho hneď dáme dole a bude pokoj, ale  poslal na mňa poriadnu obludu...ktorú som asi tak na piaty krát konečne zabil...ešte na koniec nejaká  animácia, a už som sa ocitol na drevenej plachetnici....kde som zašiel na mostík, a po rozhovore s kapitánom sa hra prepne z pohľadu s poza lodi a mam ju ovládať....a tu som to už vážne zabalil, lebo som nevedel kam mam letieť a dalo so pohybovať ešte hore a dole.....a niekde pred polovicou ma taký šikmo okí naučil lietať ešte o niečo vyššie a taktiež aj nižšie...a cely príbeh sa krúti okolo kameňov, ktoré môžu zničiť Arcadiu, ale kým ich všetky získate aby ste ju ochránili tak sa poriadne zapotíte, a počas tohto dobrodružstva pribúdajú, nový priatelia s ktorými bojujete a snažíte sa ju konečné dohrať. Ale príbeh sa tak zamotáva, a na to, že hra je na dvoch CD, tak som ešte po dvoch týždňoch stále na prvom CD a to som si už aspoň dvakrát myslel, že je už koniec. Príbeh je tak zaujímavý, a nikdy neviete čo vás čaká a čo si pre vás hra prichystá, takže o zábavu je postarané naozaj na pekné dlhú dobu.

Grafika je pekná, aj keď dakedy pri nahrávaní to trošku sekne kým to vyškriabe dreamcast z CD ale nekazí to hrateľnosť, a povedal by som, že som bol dosť prekvapený najmä pri bojoch pri všelijakých kúzlach, trikoch jednoducho nádhera. Inak som prišiel, že táto hra sa hodí na odplašenie návštevy. Nie preto že je to zla hra, ale je to nuda na to pozerať, keď sa to nehraté, ale to je skoro každé RPG :). Tato hra bude určite baviť každého kto rád dlhé hry so zamotaným príbehom a vie aspoň trošku po anglicky (aspoň tak ako ja OK a COCA-COLA), a bude ho to baviť, a nebude mu vôbec vadiť keď príde o kamarátov, frajerku, alebo pokiaľ nezhnije za dreamcastom.....

Ostatný poďme radšej na pivo, samozrejme ja z mini hrou v pamäťovej karte VMU kde máte možnosť získať nejaké peniaze a predmety....ale nečakajte nič zložité. Ale keď vás budú kamaráti nudiť pri pive, tak na chvíľu sa zabavíte, pokiaľ nezačnete baliť nejakú ženskú, ale to je už o niečom inom....



Hodnotenie: 9/10
Žáner: simulátor
Hardwarové požiadavky: DREAMCAST
Výrobca: Overworks
Distributor: Sega



Prístupov 6688
Kvalita článku
hlasov 0

PRÍSPEVKY
SLEDUJETE
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Prihláste sa, alebo použite facebook login facebook login
ĎALŠIE ČLÁNKY V BLOGU
XBOX 360
[ 21.9.2008] (príspevkov 1)
XBOX
[ 21.9.2008] (príspevkov 2)
Skies of Arcadia
[ 30.3.2006] (príspevkov 2)
SEGA Marine Fishing
[ 30.3.2006] (príspevkov 0)
Tokyo Bus Guide
[ 30.3.2006] (príspevkov 1)
REZ
[ 30.3.2006] (príspevkov 1)
SCUD RACE(SUPER GT) - 1997
[ 30.3.2006] (príspevkov 0)